Сексът завършва в мисионерска поза
Сексът завършва в мисионерска поза / снимка: sxc.hu

В каквато и поза да започва сексът, в повечето случаи завършва в традиционната мисионерска поза - мъжът отгоре, откриха учени. Специалисти от Лондонския университет са провели експеримент с участието на 2500 представители на силния и слабия пол на възраст от 18 до 56 години. Те са били анкетирани относно сексуалните им предпочитания.

78% от семейните двойки винаги избират да завършат сексуалния акт с мисионерска поза. Едва 22% от запитаните предпочитат позицията „жената отгоре". Любопитното е, че в първия случай инициатори са жените, а при втория - мъжете, отбелязва водещият автор на изследването професор Никола Клоуз. Експертите също така са установили, че двойките отделят на прелюдията около 20 минути, а на самия полов акт - от 5 до 10 минути, обобщава БГНЕС.

Освен това, 60% от мъжете отбелязват, че до такава степен са привикнали със стандартната поза, че при останалите не могат да изпитат оргазъм. Въпреки това те са за смяна на позите по време на секс. Свикването с определена поза и движенията е много бързо и на практика е невъзможно да се избавим от тях, констатират медиците.