7500 подписа събра ВМРО срещу членството на Турция в ЕС
7500 подписа събра ВМРО срещу членството на Турция в ЕС / Дарик Добрич

7500 подписа в подкрепа на искането за национален референдум "Против ли сте  членството на Турция в ЕС?" са събрани в Добричка област до момента, съобщават от местната организация на ВМРО. С това на практика е изпълнена определената за областта максимална квота. Квотата е определена от националното ръководство на ВМРО-БНД, като за всяка област тя е различна в зависимост от населението.

Структурите на ВМРО в Добричка област ще продължат да събират подписи и през оставащите около 40 дни до края на кампанията като очакват да получат подкрепата на не по-малко от 10 000 добруджанци.

До момента в  Добрич са събрани 6000 подписа, а в Тервел - 700. Подписката е подкрепена и в останалите общини в региона, но информацията за броя на подписите все още не е обобщена. Мобилни групи на ВМРО ще продължат да обикалят селата в цялата област, за да могат и  живеещите там да подкрепят инициативата. 

Амбицията на активистите на ВМРО в Добричко е да дадат максимален принос за изпълнение целта на кампанията - събиране на 500 000 подписа в национален мащаб и предизвикване на национален референдум без санкция на Народното събрание.