Бебе вади Майкъл Карик от Мондиала?!
Бебе вади Майкъл Карик от Мондиала?! / Reuters
Селекционерът на Англия Фабио Капело се колебае дали да включи Майкъл Карик във финалния списък за Мондиал 2010. Италианският специалист се притеснява, че полузащитникът не е напълно концентриран върху футбола, заради скорошното раждане на първия му син. Съпругата на Карик Лиса роди само преди около две седмици, а националът почти не е виждал семейството си оттогава, тъй като е на лагер.

Последните информации са, че халфът на Манчестър Юнайтед е загрозен от опасността да не попадне в листа с 23-ма за самолета за ЮАР.

Според Капело, Карик е бил много „отнесен” по време на лагера в Алпите. Наставникът наблюдава отблизо поведените на всеки от играчите си, и това на Карик не му допада. Първоначално Капело смятал, че разсеяността на полузащитника се дължи на колебливия сезон в Ман Юнайтед, но след това разбрал, че просто му е трудно далеч от дома и семейството.

Фабио Капело иска от Карик да е по-агресивен и самоуверен, както на терена, така и извън него. Селекционерът е на мнение, че футболистът има качествата да играе на Световното, но го тревожи отношението му.

Капело ще обяви своите избраници в понеделник.