3100 подписа в Сливен против приемането на Турция в ЕС
3100 подписа в Сливен против приемането на Турция в ЕС / Дарик Сливен

155 000 българи са изразили несъгласието си Турция да стане член на Европейския съюз. Това сочат данните от стартиралата през април подписка на ВМРО, която е част от Националната кампания на партията за свикване на референдум против членството на южната ни съседка в Евросъюза.

Цифрите съобщи в Сливен заместник-председателят на партията Костадин Костадинов. „Тези подписи са до вторник вечерта. Данните са от големите областни и общински центрове. От малките общини и селата продължава да пристига информация", каза той.

От ВМРО очакват до края на май да се събере необходимия минимум от 200 000 подписа, които са нужни подписката да бъде внесена в Народното събрание. Тя стартира на 18 април и ще продължи до 18 юли.

В Сливен са се подписали едва 3100 души. Костадинов представи пред журналисти новия председател на общинската организация на ВМРО в Сливен, който бе избран след като всички членове на партията в Сливен се вляха в редиците на ВМРО-НИЕ. Новият председател е Иван Топалов и членува във ВМРО от четири месеца.

В първата си медийна изява той заяви, че организацията е против управлението на Йордан Лечков.