Не успяха да сменят председателя на Общински съвет-Сливен
Не успяха да сменят председателя на Общински съвет-Сливен / снимка: Дарик - Сливен

Мария Григорова остава председател на Общински съвет - Сливен. Само два гласа не достигнаха да бъде подкрепено предложението на 14 общински съветници за смяната на председателя на местния парламент.

Тайно и поименно присъстващите 38 общински съветници гласуваха с 19 гласа „за", 7 „не" и 12 празни плика. Гласуването бе проследено от специално сформирана комисия с председател Иван Петров, ръководител на наскоро сформираната група общински съветници „Заедно за гражданите на Сливен", които са в основата на искането за смяна.

„Не съм изненадана от резултата, а от това, че „за" гласуваха 19 съветника, очаквах да са около 12-13. Сега Общинският съвет трябва отново да влезе в работен ритъм и да обсъждаме важните за общината проблеми", коментира Григорова след гласуването.

„Радвам се, че Общинският съвет не се поддаде на това искане, което не почива на никакви обективни основания или факти, а е част от до болка познатия конфликт в нашия град между изпълнителя на проекта за водния цикъл и Община Сливен", коментира и депутатът от ГЕРБ и бивш председател на Общинския съвет Десислава Танева.

Според Елена Попова, една от вносителките на предложението за смяна, с гласа си общинските съветници са показали своето становище, въпреки че отзивите извън залата били други, а опозицията в съвета ще продължи да работи.