Гласуват отстраняването на Мария Григорова
Гласуват отстраняването на Мария Григорова / netinfo

Извънредна сесия на Общински съвет-Сливен ще се проведе днес от 9 часа. Тя се свиква по искане на 14 общински съветника. Те предлагат председателя на местния парламент Мария Григорова да бъде отстранена от поста. В мотивите си общинските съветници посочват, че Общинския съвет работи под диктовката на кмета и се пренебрегват инициативи на отделни общински съветници и граждански инициативи.

„Липсва яснота по отношение изпълнението на решенията на общинския съвет и съзнателно прикриване на неизпълнени решения от страна на кмета", пише в предложението.

Според документа Мария Григорова не съдейства пред общинската администрация и кмета относно искания на постоянните комисии и отделни съветници, свързани с достъп до информация и съзнателно не допуска и отлага питания на съветници до кмета по актуални въпроси.

Според вносителите на предложението е налице и конфликт на интереси, защото Григорова участва в дружествата „Стоте войводи", Общински футболен клуб 2000 и Спортен клуб „Хаджи Димитър". Тя е гласувала за тях средства, с което е допринесла за облагодетелстването им.

Мария Григорова зае поста миналата година, след като бившият председател на Общинския съвет Десислава Танева стана народен представител.