Кметът Апостолов се подписа срещу членството на Турция в ЕС
Кметът Апостолов се подписа срещу членството на Турция в ЕС / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

ВМРО откри в Симитли кампания по събиране на подписка срещу членството на Турция в Европейския съюз. Представители на родолюбивата организация, водени от лидера в Благоевградско Георги Васев и воеводата Иван Стоянов, лично поясниха пред жителите в общината, че подписката е за свикване на референдум, за да може българският народ да даде свободно вота си - "за" или "против" приемането на Турция в ЕС.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов бе сред първите разписали се в подписката под надслов "Фес в ЕС - Никога!" Към този момент Апостолов и кметът на Банско Александър Краваров, който е и областен председател на ВМРО в Пиринско, са дали своя глас за допускане на обществено допитване по този въпрос, съобщи Георги Васев.

"В Банско кампанията върви много успешно, там тя стартира на 29 април. Хиляди са подписалите се в Сандански, Петрич и Гоце Делчев. В Благоевград до днес, в подписката са участвали над 4500 души", заяви председателят на ВМРО Васев.

"Ние от ВМРО сме единствените, които призоваха политиците ни да попитат българския народ дали иска Турция в ЕС. Всички родолюбиви патриоти в страната ни трябва да дадем своя глас срущу членството на Турция, тъй като това е ислямска държава, а Европейския съюз съществува на базата на християнски ценности", призоваха от общинската структура на червено-черните в Благоевградско.

Идеята на централното ръководство на ВМРО е да съберат минумум 200 000 подписа, които да внесат в Народното събрание за насрочване на референдум. Ако в подписката участват повече от 500 000 българи, политиците ще бъдат длъжни да насрочат референдум без обсъждане в парламента. Подписката ще продължи до 18 юли.