Задържаният за убийството на 17-годишната Кинче остава в ареста
Задържаният за убийството на 17-годишната Кинче остава в ареста / Дарик

29 годишният Валери Венциславов от вълчедръмското село Мокреш остава в ареста, докато върви разследването за убийството на 17- годишната  Кинче Андреева, реши състав на  Окръжен съд - Монтана. Венциславов бе задържан преди седмица, след като бе обявен  за национално издирване. Лекарите почти месец и половина се опитваха да спасят 17-годишното момиче от Монатна, пребито до смърт.

Кинче Андреева е последното дете от многодетно семейство в Монтана. От 2001 тя е настанена в Дома за деца лишени от родитески грижи „Люба Тенева" в Берковица. През декември миналата година момичето избягало от дома и по-късно е обявено за национално издирване. По разказите на нейните приятелки била тръгнала да се жени.  Намерена е в края на февруари, когато от ломската болница подали сигнал в полицията за докарана в спешно отделение  жестоко пребита млада жена. През времето на издирването й тя е живяла в дома на Валери Венциславов в село Мокреш.

Той е основният заподозрян в убийство по непредпазливост. Венциславов не бе освободен от арестта, с аргумента, че е опасен, може да извърши други престъпления или да се укрие.