Учредяването на партия ОТОМАН на Юзеирови се провали
Учредяването на партия ОТОМАН на Юзеирови се провали / DarikNews
Учредяването на партия ОТОМАН на Юзеирови се провали
27653
Учредяването на партия ОТОМАН на Юзеирови се провали
  • Учредяването на партия ОТОМАН на Юзеирови се провали

Братя Юзеирови не успяха да учредят партия ОТОМАН в Шумен. В хотела, където трябваше да бъде учредена тя, дойдоха десетки роми от Търговищко, Шуменско и Разградско, които обаче обясняваха, че са там, за да чуят как пее певицата Софи Маринова. До намиращия се в близост паметник на полк. Константин Каварналиев се бяха събрали около 150 души от "Атака" и  ВМРО.

"След като не може да учредим партията днес, ще понтанцуваме, ще се повеселим и ще си ходим", коментира Юзеир Юзеиров. Пред журналисти той обясни, че следващия път ще запазят в тайна учредяването на партията. Той посрещна гостите си в хотел Шумен, където трябваше да бъде учредена партията, с фес на главата, обяснявайки, че това е гръцка шапка. На въпрос защо е с нея, той отговори, че му харесва. „Аз съм с френски обувки и английски костюм, а слиповете ми са от Турция, купих ги от Истанбул. Да ги събуя ли?", попита Юзеир Юзеиров.

Междувременно близо до хотела, в градинката, където се намира паметникът на полк. Константин Каварналиев, се бяха събрали около 150 души от комитет "Крум Страшни", ВМРО и "Атака", които поднесоха венци и цветя на паметника. Повече от три часа те останаха там и скандираха „Не на ОТОМАН!", "България!" и "ВМРО!".

По-късно двамата братя Юзеирови, заедно със свои приятели от Конго, също поднесоха венец пред паметника на полк. Каварналиев. Те бяха освиркани от събралите се протестиращи.

"Председателят на ВМРО в Шумен Светозар Петков ще подаде сигнал в прокуратурата по повод скандалните изказвания на братята, които представители на ВМРО записаха и ще приложат като доказателство", съобщиха по-късно от пресцентъра на партията.

През септември 2009 г. в търговищкото село Славяново беше учредена партия „Мюсюлман демократичен съюз" с председател Али Юзеиров, за която се надигна широка обществена дискусия дали е законна. На следващия месец бе съборен незаконен паметник на турския войн, изграден от братята в същото село. На това място по-късно обаче Юзеирови започнаха нов строеж с обяснението, че изграждат техен монумент в частния си двор. Местните власти спряха строежа, като междувременно се гледаше дело срещу двамата за изграждането на първия паметник. Следващото присъствие на братя Юзеирови в медиите бе около учредяването на партия ОТОМАН, за която обаче не успяха да съберат необходимия брой симпатизанти. Али и брат му Юзеир Юзеирови са създатели на скандалната организация Български червен полумесец.

Други новини от Шумен