Свидетели на Йехова с тайни проповеди във Враца
Свидетели на Йехова с тайни проповеди във Враца / снимка: Дарик Враца

Представители на ВМРО протестираха вчера пред молитвен дом на бул. «Втори юни» 155 във Враца, използван от «Свидетели на Йехова». Кметът на Враца е забранил провеждането на протестен митинг с мотива, че «Свидетелите на Йехова» имат регистрация в общината.

От ВМРО обаче, се съмняват в посочената мотивировка, тъй като проповедите се провеждат на друг адрес, различен от посочения в регистрацията. Воеводите са отправили питане до общинската администрация дали молитвения дом на бул. «Втори юни» 155 е регистриран и дали е взето съгласието на съседите. Те питат още защо дейността на «Свидетели на Йехова» се остществява тайно, а не се обявява публично?

ВМРО е уведомило и служителите на МВР, че в молитвения дом присъстват малолетни. Органите на реда са разпоредили проверка, резултатите от която предстои да бъдат обявени.

Съмненията в почтеността на провежданата религиозна сбирка са се потвърдили и от факта, че организаторите са заключили портала и не са допуснали други желаещи граждани и журналисти да се запознаят със работата им.

От ВМРО обявиха, че ще организират подписка сред жителите на кв. «Младост», ще сезират общинските органи и прокуратурата и ще поискат отмяна на регистрацията на сектата. При липса на адекватни решения, ще се предприемат и други законови протестни действия.