Депутатите си дават 12 дни великденска ваканция
Депутатите си дават 12 дни великденска ваканция / снимка: Sofia Photo Agency

Депутатите ще почиват 12 дни за Великден. Избраниците си гласуваха ваканция от 2-ри април (Разпети петък) до 11-ти април, но на практика първият пленарен ден след почивката за парламента се очаква да бъде 14-ти април. Eдин депутат гласува "против", 9-ма "се въздържаха", останалите 134-ма бяха "за".

Според парламентарния правилник Народното събрание е във ваканция три пъти в годината - 10 дни по Великден, от 22 декември до 10 януари и от 1 до 31 август.

В дните преди Великден в парламента вероятно ще има изслушване на премиера Бойко Борисов и ресорните министри Симеон Дянков, Тотю Младенов и Трайчо Трайков за антикризисните мерки на кабинета, стана ясно в началото на днешното пленарно заседание.

От левицата настояваха то да се състои още тази седмица, но поради отсъствието на министър-председателя от страната от мнозинството обявиха, че ще подложат на гласуване предложение за изслушване следващата седмица, ако тогава пак постъпи такова. Предложението на социалистите за такъв дебат тази седмица беше отхвърлено.