Окончателно, Арсенал без Фабрегас срещу Порто
Окончателно, Арсенал без Фабрегас срещу Порто / снимка: Reuters
Ключовият футболист на Арсенал Сеск Фабрегас няма да играе в реванша срещу Порто от Шампионската лига във вторник. Днес контузеният испанец не взе участие в тренировката на „артилеристите” и отпадна от състава. Сеск разтегна сухожилие в мача срещу Бърнли през уикенда и не успя да се възстанови за такъв кратък срок.

Арсенал има да наваксва дефицит от 1:2 от първия мач срещу Порто, а мениджърът Арсен Венгер дори призна, че е готов да рискува капитана си, само и само тимът да продължи на четвъртфиналите. Решението на Венгер обаче се промени, след като се оказа, че травмата е по-тежка.

„Не можем дори да рискуваме, защото той просто не е в състояние да играе”, заяви Венгер. „Все още има болки и не можем да си позволим да го пуснем.”

Заради подобна контузия Фабрегас пропусна почти целия месец януари, и сега мениджърът се надява, че ситуацията няма да се повтори.

„Разбира се, че искаме да е в състава, но всъщност най-много искаме да се класираме, и отсъствието на Сеск не е оправдание,” каза Венгер. „Имаме достатъчно футболисти и достатъчно силен отбор да се справим.”

„Мисля, че имаме добри шансове да продължим напред, защото сме в много добра позиция. Искаме да победим утре, а сме вкарали и гол на чужд терен,” добави френският специалист.

Добрата новина за Арсен Венгер е завръщането на Сол Кембъл, който направи пълна тренировка днес, след като се оплакваше от болки в адукторите.