Разгневени шофьори поискаха оставката на кмета
Разгневени шофьори поискаха оставката на кмета / Дарик Варна

Около 1000 варненци се събраха на протест пред общината срещу бездействието на местната власт по отношение на уличните дупки. Със скандирания „Мафия" и „Оставка" протестиращите, предимно младежи, изразиха недоволството си от състоянието на пътната мрежа в града.

Под кабинета на кмета разгневените варненци заявиха своите искания - качествена поддръжка на пътната мрежа, прозрачност при изразходване на средствата, както и да им се предоставят договорите с фирмите изпълнители, отговорни за уличните ремонти.

Забелязват се плакати с надпис „Варна - европейска столица на дупките", "Корупция + асфалт = дупки" и „Долу кмета". Автомобилите пък са облепени със снимки на варненския кмет, закичен с мартеница и надпис „Оставка". На стълбите пред общината недоволните шофьори оставиха няколко спукани гуми, изкривени джанти, амортисьори и други счупени авточасти.

Над 300 автомобила се включиха в шествието на протестиращите, което тръгна в 16.30 часа от паркинга на „Метро". Около 17.15 автоколоната пристигна пред общината, като колите блокираха движението в района. В момента бул."Осми приморски полк" е затворен за движение на автомобили от кръстовището пред общината до Червения площад, а по голяма част от централните варненски улици са се образували огромни задръствания.

Разрешението за протеста е до 20.30 часа.