Театърът с премиера  „Гласовете ви чувам” по Д. Талев
Театърът с премиера „Гласовете ви чувам” по Д. Талев / снимка: Дарик - Благоевград
Театърът с премиера „Гласовете ви чувам” по Д. Талев
25704
Театърът с премиера „Гласовете ви чувам” по Д. Талев
  • Театърът с премиера „Гласовете ви чувам” по Д. Талев

Първата за годината премиера в благоевградския театър е „Гласовете ви чувам” по Димитър Талев ще се играе на  4-и и 5-и февруари от 19.00 часа. Режисьор  на постановката е Бойко Богданов, който осем години е бил директор на Нов Драматичен театър "Сълза и смях". 

„Спектакълът е между елегия и калейдоскоп, в който е концентрирано вниманието върху семейната сага с носталгия и разбиране към епохата на патриархалните ценности”, заяви на среща с репортери Бойко Богданов. В неговата конструкция стоят два спояващи компонента-визуалното изграждане на предствлението-сценографията и костюмите, които са дело на Цвета Богданова, и музиката към произведението, заслуга за която имат Димитър Христов и Бойко Богданов”, изтъкна режисьорът. 

„Убеден съм, че спектакълът ще се радва на широк прием-от възрстната аудитория до младите хора на Благоевград", подчерта Богданов. 

В представлението е ангражирана почти цялата трупа на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Биляна Дилкова, Ива Динчева, Андраш Кончалиев, Петър Кьосев, Илия Павлевчев, Николай Кимчев, Божана Косева, Елизабета Стефановска, Юлия Дживджорска, Румен Попкостадинов, Марусия Ваклинова, Кънчо Кънев, Александър Митев, Владимир Арнаудов, Милена ИЛиева, Нина Болгар, Жанет Керанова,  Николай Бързаков, Зорница Георгиева, Методи Методиев, Мая Давидкова, Зоя Александрова и Кирил Кирилов.

Чуй още за постановката "Гласове ви чувам" от режисьора Бойко Богданов в прикачения звуков файл