Добрич

Бюрото по труда предлага схеми за обучение и квалификация

31 януари 2010 09:49 | Автор: Дарик Добрич

Бюрото по труда предлага схеми за обучение и квалификация © Дарик Добрич  

299 жители на Добричка област са подали заявления за включване в курсове за професионална квалификация или ключова компетентност по схемата „Аз мога", съобщиха от добричкото Бюро по труда. Желаещите да учат езици, компютърна грамотност или да се обучават по различни професии вече могат да получат своите ваучери от Бюрото, да изберат обучаваща организация и да сключат с нея договор за обучение. То се заплаща именно с предоставените ваучери. 

Схемата е отворена за кандидатстване за наети по трудово правоотношение и самонаети лица, без значение сферата им на дейност. Не могат обаче да се включат служители в държавната или общинските администрации, съдебната система, МВР и Министерството на отбраната.

Бюрото по труда ще работи по още две схеми. По схемата „Развитие" ще се предоставят на работодатели финансови стимули за наемане на обучени безработни за период от 9 до 12 месеца. Схемата „Адаптивност" предоставя възможност преминалите на непълно работно време, за период от 6 месеца да бъдат включени в професионално обучение и да получават стипендии в размер на 176 лева на месец. „Развитие" и „Адаптивност" се финансират от ОП"Развитие на човешките ресурси".

 Етикети: Бюро по труда, "Аз мога", Добрич, ваучери, "Адаптивност", "Развитие"

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#8

жу - 07.10.2012 г. 19:00:57

Много лъжат за работните места повечето са несъществуващи и то отдавна.Ами лъжливо павителство,лъжлива кметица,лъжливи институции .

#7

ганка Стоянова - 19.09.2012 г. 11:15:03

регистрирана съм като безработен учител защо никой директор на у-ще не ми иска писмо от бюрото по труда какъв е смисълът да се подписвам като безработна тогава

#6

Марин Мутката - 02.02.2010 г. 08:36:09

Какво правят на топличко ли? Пият кафета и се мръщят! Мръщят се, когато влезе някой регистриран и поиска информация за някое от все по-рядко обявяваните на по-рядко обявяваните напоследък работни места. И не знам за какво съществува Бюрото по труда в Добрич, след като няма работа и по цели седмици не се обявяват нови работни места. По-добре да го закрият, а чиновничките му да ходят да пият кафета в барчетата и там да се мръщят!!! Не е ли така, г-н Сивков?!?

#5

cna - 01.02.2010 г. 10:26:33

Пари хвърлени на вятъра. По добре да ги дадат на безработните и те сами да се оправят в тази криза

#4

бб - 31.01.2010 г. 23:43:34

от бюрото по труда дават съвет:търсете близки и роднини ,които да ви наемат на работа! Ате какво правят по цял ден зад бюрата,на топличко ...

#3

NN - 31.01.2010 г. 15:12:05

да,ама нашите управляващи са за принципа"КАТО НЯМА ХЛЯБ,ЯЖТЕ ПАСТИ"

#2

ММ - 31.01.2010 г. 14:35:07

Глупости! Когато няма работа - никакви курсове и квалификации не спасяват положението! Освен ако не организират курсове за Революция и Гражданска война. В този смисъл си спомням една интересна реплика от мексикански филм, че " КАТО НЯМАШ ПАРИ ЗА ХЛЯБ - СИ КУПИ БАРУТ!"

#1

ОЛЕ - 31.01.2010 г. 13:05:11

А БЕЗРАБОТНИТЕ КАКВО ДА ПРАВЯТ?ЗА ТЯХ НИКОЙ НЕ МИСЛИ!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Слушай Дарик Добрич на живо

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още