Полиция изведе Валери Симеонов от заседание на Общинския Съвет
Полиция изведе Валери Симеонов от заседание на Общинския Съвет / netinfo

С шумен скандал започна 29-ото заседание на Общинския съвет в Бургас. Десет полицаи изведоха от пленарната зала съветника от групата „Независими” - Валери Симеонов.

Собственикът на телевизия „Скат” беше изгонен от председателя Снежина Маджарова за това, че пусна националния химн в началото на заседанието.

Спорът, дали продълженията на общинските сесии трябва да започват с химна, се води отдавна между Валери Симеонов и Снежина Маджарова. След като и днес тя реши, че по правилник не е нужно той да бъде пуснат, Симеонов направи това от  касетофон, който неговата група носеше. Маджарова обяви, че заседанието няма да продължи докато Симеонов не напусне залата. След неговия отказ тя повика полицаи, които го изведоха прилагайки физическа сила. С него напусна и групата „Независими”.

Валери Симеонов нарече случая „долна и жалка гавра с националния химн и законно избран от над 20 хиляди бургаски граждани общински съветник”. Той заяви, че ще търси по съдебен път правата си.

„Всичко това се случва защото „герберите” взеха цялата власт и прекалено си повярваха”, коментира за Дарик Валери Симеонов.

Очаквайте подробности.