200 ученици в Шабла спортуват и рисуват по проект
200 ученици в Шабла спортуват и рисуват по проект / Дарик Добрич

Община Шабла започна работа по проект „Училището - възпитател в съвременни ценности". Той е на стойност 52 172 лева и ще се изпълнява 12 месеца. Финансиран е изцяло от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Проектът ще създаде система от извънкласни дейности за 200 ученици от СОУ "Проф.Асен Златаров" в Шабла. Ще бъдат създадени три спортни клуба - по волейбол, тенис на маса и клуб „Аз обичам морето". Ще бъдат организирани и три занимални по изкуство - дърворезба, батик и рисуване. Проектът отговаря на потребностите на ученици от шабленското училище и родителите им, показани в две анкети, проведени сред тях в средата на месец декември 2008 година. Желание за занимания по спорт и изкуство са посочили деца от трети до девети клас.

Клубовете ще бъдат ръководени от по един преподавател и един външен експерт - професионалист. Заниманията ще се провеждат веднъж седмично при определен график. Постиженията на децата ще бъдат показвани периодично в изложби и демонстрации. В края на проекта е замислена една обща инициатива.