Яне Янев е политически труп според бизнесмена Марешки
Яне Янев е политически труп според бизнесмена Марешки / снимка: Дарик - Варна

След раздялата с мен, Яне Янев е политически труп, каза пред Дарик бизнесменът Веселин Марешки. Общинският съветник разкри, че сам е напуснал кандидат-депутатската листа на "Ред, законност, справедливост", защото Янев поискал от него да поеме финансови ангажименти и да вкара в кандидат-депутатската листа 2-3 парашутисти от София. 

"Никога не съм бил член или представител на "Ред, законност, справедливост" във Варна. С партията на Яне Янев бяхме по-скоро партньори", посочи аптекарският бос, чиято група във варненския общински съвет се определя като представител на партия "Ред, законност, справедливост". Оттук нататък тя щяла да се нарича "групата на Марешки". 

По повод изявленията на Янев, че Марешки ще бъде проверен от ДАНС и прокуратурата за купуване на гласове, варненецът определи ситуацията като "Крадецът вика дръжте крадеца". "Ако по време на изборите ДАНС и прокуратурата следят внимателно действията на "Ред, законност, справедливост", партията няма да вземе и 1%", смята Марешки. 

Веселин Марешки не се е отказал от изборната битка. В ефира на Дарик той съобщи, че почти всички партии го канят да се присъедини към редиците им. Своите политически възгледи той определи като дясно-центристки, но и леви, тъй като с бизнеса си той бил социално ангажиран.