Маймуна спря градския часовник в Сливен и нахълта в кметския кабинет
Маймуна спря градския часовник в Сливен и нахълта в кметския кабинет / снимки: Димитър Михов
Маймуна спря градския часовник в Сливен и нахълта в кметския кабинет
18289
Маймуна спря градския часовник в Сливен и нахълта в кметския кабинет
  • Маймуна спря градския часовник в Сливен и нахълта в кметския кабинет

Питомецът на детския увеселителен парк в Градската градина на Сливен избяга от клетката си и се устреми към свободата, подобно на своя собственик, разследван за пране на пари, но поставен под домашен арест. В див бяг маймуната прекоси ларгото и се покатери върху градския часовник на сградата на общината, к

Маймуна спря градския часовник в Сливен и нахълта в кметския кабинет
netinfo
ато спря стрелката и гражданите не можаха да чуят „Стани, стани юнак балкански”. Обезянът внесе смут у чиновниците след като нахълта в кметския кабинет,

възседна на обратно стола на градоначалника и демонстративно повдигна опашка, за да покаже сигналното си подгърбие и след това духна на покрива.

Председателят на общинския съвет Десислава Танева остана като гръмната и само можа да промълви: „Въх, какво стана, бе!

Бдителни граждани позвъниха на телефон 112, а шефката на общинската кризисна структура Снежана Кънева евакуира служителите, поради подозрение, че животинката е бясна.

Екип на гражданска защита, снаряжен с мощен кран за вдигане на обърнати тирове, осигурен вчера от Емел Етем, успя да залови беглеца.

Маймуната бе прегледана от д-р Мирослав Кожлеев, който по договор с общината кастрира бездомните кучета и той констатира, че тя е напълно здрава. Така тя избягна злощастната съдба на някой агресивен помияр да бъде евтганазирана и да престои няколко месеца във фризера в очакване на кола за екарисажа.

Природозащитници веднага организираха протест като рецитираха стихотворението „Маймунка в града”:

Каква съм щура! Вижте всички -

люлея се от клон на клон!

Подсвирквам весело на птичките

и чакам си поредния бонбон.

 

Щастливите дечица ми се радват

и дават ми бананчета да ям,

за другите маймунки ми разказват,

за джунглата, която аз не знам.

 

През мрежата провират се ръчички,

малчуган бонбонки пак е дал,

блестят игриви две очички,

май Слънчо в тях е заиграл.

 

Светът е толкоз хубав и различен,

до клетката щом тичат пак деца,

денят ми няма да е тъй безличен

със техните усмивчици-слънца.

 

След намесата на еколозите маймунът бе откаран в приюта за животни в Стара Загора, чиито служители се кълнат, че го чули да проговаря с човешки глас класическата фраза „На маймуни ни обърнаха”.

Бившият офицер от шести отдел на ДС и зам. председател на Общинския съвет Марин Кавръков подозря поне три мотива за инвазията на човекоподобното:

1.     Опит да извика на публичен предизборен дебат знаковата за ГЕРБ фигура на кмета Йордан Лечков.

2.     Сговор за отмъщение на двамата бивши общински съветници Стойчо Александров и Станимир Карапетков, които публично бяха наречени от кмета г...з.

3.     Маймуната е искала да се подпише в подкрепа на предложението за присъждане на званието почетен гражданин на Сливен на Руси Големанов – цветен адвокат, първи председател на СДС в града, основател на

Маймуна спря градския часовник в Сливен и нахълта в кметския кабинет
netinfo
ромската партия Българска партия Бъдеще, настоящ съветник от ГЕРБ и председател на комисията за установяване на конфликт на интереси.

 

Йордан Лечков не бе в общината, защото водеше преговори с групировката „Титан” в опит да възвърне стария статут на отбора на Сливен като сателит на ЦСКА. Все пак по телефона той подозря, че маймуната е агент, който иска да възобнови разледванията срещу него.

Комисията „Кушлев” предяви пред Окръжен съд иск срещу боса на бившата силова групировка „Клуб 777” и концесионер на Градската градина Атанас Мъндев. Съдът веднага образува дело за отнемане в полза на държавата на клетката на маймуната.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов” бе засечен да мери площада пред общината с папироса безбандеролен „Парламент” , и коментира бунта на маймуната така: „Сигурно е пила една ракия, вижда ми се от спиртосаните” и добави, че до месец ще пререже лентата на реконструирания модерен площад, а поръчката вече била спечелена от фирма „Биндер”.

 

В момента под Сините камъни вече всичко е спокойно. Честит първи април!

Ps. Почти съм сигурен, че тази публикация няма да бъде „щипната” по метода копи – пейст и публикувана в някой местен вестник или сайт, както често се случва с публикациите в сайта на Дарик. Тъй, де някой благодетел може да се обиди, нищо, че е 1 април.

Автора