Три доклада и три постер-сесии от Сливен ще участват в националния кръг на училищна конференция
Три доклада и три постер-сесии от Сливен ще участват в националния кръг на училищна конференция / netinfo

3 доклада от Регионалния кръг на Националната конференция „Училището - желана територия на ученика” от Сливен ще бъдат презентирани на национално ниво. Това съобщи за Дарик Юлия Стефанова старши експерт от Регионалния инспекторат по образованието в Сливен.

 

Първият доклад се нарича „Компютърът - възможност за преодоляване тревожните тенденции в съвременното училище”  с автор преподавателката от Трето ОУ „Д-р Иван Селимински” в Сливен Петя Дунчева. Той е в направление „Дидактически и иновационни методи и технологии”. Втората презентация е  „Нашите корени в багри, ритми и слово” – Това е училищен проект по национална програма „Училището – територия на учениците” и  е съвместен проект на учители и ученици от Десето СОУ „Йордан Йовков”. Направлението е „Самоуправление и гражданско образование, извънкласна и клубна дейност”.Третият доклад е „Работим заедно  за бъдещето” в направление „Самоуправление и гражданско образование, извънкласна и клубна дейност”.

 

Той е изготвен от Величка Димчева, учител в основно училище „Капитан Петко Пармаков” в котелското село Градец. Журито е присъдило и специална награда. Тя ще бъде представена в раздел специални и е с международно участие от Корпуса на мира, информира Стефанова.  Тя се присъжда на Матю Парди  и учителите Илия Мучев и Павлина Дукова от СОУ „Любен Каравелов” – Шивачево. Темата на доклада е „Един доброволец в помощ на образователно-възпитателния процес”  Три доклада са номинирани и за т.нар. постер-сесия.

Националният кръг на училищната конференция „Училището – желана територия на ученика”  ще се проведе от 14 до 17 април в Пловдив.