Родителите на отвлечената в Сомалия българка се срещнаха с работодателите й
Родителите на отвлечената в Сомалия българка се срещнаха с работодателите й / снимкa: БГНЕС

Родителите на отвлечената в Сомалия българка се срещнаха днес с оперативния директор на неправителствената организация "Действие срещу глада" Флоранс Донис. Това съобщиха от Министерството на външните работи. Срещата е осъществена със съдействието на министерството и в присъствието на негов представител.

Родителите и един от братята на Данка Панчова са разговаряли около два часа с официалния представител на "Действие срещу глада", като по време на тази среща Флоранс Донис е дала изключително висока оценка за работата на Данка Панчова в организацията. Тя е отбелязала, че нашата сънародничка притежава високи морални качества и себеотрицание.

Флоранс Донис е информирала родителите, че ръководството на "Действие срещу глада" още от самото начало поддържа тесни връзки с българското външно министерство, както и с външното министерство на Франция, Европейската комисия и с посолствата на държавите на ЕС в Кения за бързо и положително приключване на случая.

Флоранс Донис е с дългогодишен опит в хуманитарни операции на организацията, включително е работила и по няколко случая на отвличане, се посочва в съобщението.