Станишев: България е №1 в света по данъчна политика
Станишев: България е №1 в света по данъчна политика / БГНЕС

Министър-председателят Сергей Станишев коментира в Девня спрените пари по още две мерки от програмата САПАРАД. Той посочи, че очаква доклад по въпроса от вицепремиера Миглена Плугчиева.

Премиерът допълни, че ако има хора, които носят конкретна отговорност за спрените средства, те ще понесат и съответните санкции. Той каза това в Девня, където откри нова производствена мощност.

Министър-председателят Сергей Станишев направи в Девня първа копка на новия завод за разширяване и модернизация на производството на цимент, инвестицията за който е на „Италчименти груп”, собственик на „Девня цимент”.

България е в челната десетка на страните с най-добри условия за бизнес според доклада „Да правим бизнес 2008” и на първо място в света по данъчна политика, каза Станишев в приветственото си слово и допълни, че страната ни е едно от най-добрите места за чуждестранни инвестиции.

Циментовият комбинат ще изгради завода за производство на циментов клинкер до 2010 година. Инвестицията за него ще бъде над 500 милиона лева.

На церемонията присъстваха и министрите Петър Димитров и Николай Василев.

По-рано министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев участва в обществен дискусионен форум „Проблемите на законодателното уреждане на конфликтите на интереси в държавната администрация”. Форумът се проведе във Фестивалния комплекс във Варна. Частниците в дискусията класифицираха конфликтите на интереси като парични и непарични, както и като реални потенциални и привидни.

Други новини от Варна