Опозицията внася вот на недоверие към правителството?
Опозицията внася вот на недоверие към правителството? / netinfo
Опозицията в парламента започва подписка за внасяне на искане за вот на недоверие към правителството заради „срастването на държавата с престъпността”. Поводът ДСБ, ОДС, БНД, „Атака” и БНС за пети път да поискат оставката на кабинета е безпрецедентният скандал във вътрешното министерство. В опозицията се надяват още утре да внесат искането.

И днешното заседание на Народното събрание не мина без декларации от парламентарните сили във връзка с кризата в МВР.

„Кризата от последните седмици доби такива измерения, че оставката на министър Петков вече не заменя нуждата от поемане на политическа отговорност от цялото правителство”, коментира Николай Свинаров БНД.

„И като защитават Румен Петков, не поставят ли партийната сигурност над нашата национална сигурност”, попита Йордан Бакалов ОДС.

„Това е ЦК на БКП. Там ли се върнахме, че ще отидат да си обсъждат на пленум какво става с една от най-важните държавни институции”, риторично попита Веселин Методиев ДСБ.

„Аз сега вече съм убеден, че лицето, наричано Митьо Очите, е арестувано и дори до присъда се стигна, само защото не си е платил лептата, където трябва и на който трябва шеф на МВР”, коментира Волен Сидеров.

„Като не искате избори, като ви е страх от избори, поне помислете за един работещ министър-председател”, призова Стефан Софиянски БНС.

„Ние сме готови да предложим най-напред в политическия съвет на коалицията предложения, свързани първо с възстановяване на доверието в системата на МВР, и второ – с осъществяване на структурни функционални и кадрови промени”, каза Ангел Найденов от левицата.