Издирват шестима от Добрич, пътували в изгорелия влак
Издирват шестима от Добрич, пътували в изгорелия влак / снимка: Вероника Христова

Издирват се шестима души от Добрич, пътували във влака София – Кардам. Това съобщи кметът на града Детелина Николова. Информацията е от дирекция "Полиция" на МВР.

Първите резултати от ДНК експертизата се очакват до три дни. За идентификация на труповете вероятно ще бъдат поканени или майка на загинал, или деца на загинали родители.

Обвинение към държавните институции отправи Васил Вичев – баща на издирвания 25-годишен Даниел Вичев. Студентът Станимир Ангелов разказа, че пожарът е избухнал в шесто купе. Вече навън Станимир и друг студент от Добрич – Здравко, увили с дрехи краката на босо момиче: „Точно това момиче ми разправяше, тя е в шесто купе. Тя казва – аз се събуждам от гръм на лампата, подпалва се пердето и много бързо се подпалва всичко, без да могат да реагират”.

Според Станимир не е било възможно да се отворят външните врати на кушет-вагона, а вратите между двата вагона са били отключени. „Опитахме двете врати, които са с такъв механизъм, че не знам как се отварят. И двете врати бяха заключени. И третата врата, която ние не виждаме всъщност, е вратата към следващия вагон”.

Пожарната е пристигнала на местопроизшествието след около 30 минути. Колите изразходвали водата за около 3 минути, а един пожарогасител се изхабявал за 10 секунди, разказаха момчетата. Спомнят си за около 52-годишен мъж, когото после не са видели сред оцелелите.

В Добрич се издирват още две студентки – на 20 и на 22 години, 50-годишна жена и лекарка родом от Генерал Тошево. ТУК можете да прочетете разказа на един от пътниците в злополучния влак Ивелин Иванов пред Дарик.

Други новини от Добрич