Жена загина, а двама са ранени при експлозия в столицата
Жена загина, а двама са ранени при експлозия в столицата / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Една жена загина, а друга жена и мъж са ранени при експлозия в столичния квартал "Хаджи Димитър". От МВР уточниха, че не става въпрос за пострадали деца, каквато информация първоначално се появи. Експлозията е станала в 16,45 ч. до блок 95, който се намира в непосредствена близост до 42-ро основно училище.

Името на загиналата при инцидента е Лидия Цекова. Тя е учителка по биология в 1-во училище, съобщи за Дарик директорът на СДВР Румен Стоянов. Тя е била заедно със съпруга си Георги Цеков. Третата жена, пострадала при инцидента, се казва Надежда Любенова. Тримата са излизали от панихида на съпруга на Надежда Любенова. По информация на Румен Стоянов кола с тримата е спряла към 16:45 пред контейнер и са изхвърлили химични вещества в него. В училището, където учителката е преподавала, имаше проверка дали тя не е взимала някакви вещества от лабораториите там.

Пострадалите при взрива са настанени в Клиниката по изгарянията на „Пирогов”, каза в предаването „Денят” на Дарик радио Стоян Узунов от института. И двамата пострадали при взрива – и мъжът, и жената – са с тежки изгаряния. На Георги Цеков се наложило да му бъде направена операция, а Надежда Любенова е в кома.

На мястото на инцидента веднага пристигнаха екипи на полицията, Бърза помощ и ДОТИ. Районът около тежкия инцидент е отцепен. Утре сутринта огледът ще продължи, съобщи директорът на СДВР Румен Стоянов в предаването "Денят" на Дарик радио.

Ето какво каза за Дарик д-р Огнян Алексиев, директор на Националния координационен център, относно инцидента в квартал „Хаджи Димитър”:

Две жени и един мъж. Едната жена е изливала нещо в шахта, при което е произведен взрив. Едната жена е разчленена, а другите са силно обгорели. Пострадалите са настанени в „Пирогов”. Каква е степента на изгаряния, не мога да кажа, уточняваме го.

Каква е възрастта на пострадалите?

Те не могат да ги идентифицират, кое е мъж, кое е жена. Оттам нататък следствените органи ще се занимават кои са и каква е тяхната възраст, как е станал инцидентът.

Категорично няма деца в този инцидент, каквато беше първоначалната информация?

Не, няма деца. Става въпрос за възрастни хора.

Повече за трагичния инцидент четете тук.