Дарик радио празнува 15 години!
Дарик радио празнува 15 години! / снимки: Sofia Photo Agency
Под мотото "Излъчваме история" Дарик радио отбелязва своята 15-годишнина. Като водещи в празничната програма се изявиха министрите Николай Василев, Пламен Орешарски, Радослав Гайдарски, Гергана Грънчарова, Ивайло Калфин.

В традиционното шоу „Вълчев и Вълчев” Кирил Вълчев остана сам в студиото, тъй като неговият съводещ Даниел Вълчев, като един истински вълк, е на път.

Темата на предаването беше знамението на името, така че тематично гости на предаването бяха още трима Вълчев: банкерът Тодор Вълчев, поетът Найден Вълчев и Кирил Вълчев – Скалата. Всички те обсъдиха съдбата да си Вълчев и кои вълчи качества се провяват най-силно в различни професии и ситуации.

Около 15 ч в студиото на Дарик радио стана доста топло, причината за това беше, че зад микрофона на водещия застана Валентин Димитров – Вальо Топлото. Градусите се покачиха още повече, тъй като водещ на Топлото беше горещата журналистка Венета Райкова.

Едночасовото предаване бе озаглавено „Игра на топло и студено”. Вальо Топлото обясни, че идеята за името на предаването идва от играта „Топло и студено”, при която водещият скрива някакъв предмет и чрез думите топло и студено насочва участниците къде той се намира. Основното правило на тази игра е водещият да не лъже.

На Бабинден министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова пожела на слушателите на Дарик радио да имат повече работа, за да имат повече доходи, с които спокойно да отглеждат децата си. Министърът направи специално предаване „С Масларова на работа” за рождения ден на Дарик радио.

И през тази година ще продължим да плащаме данъци. Това увери министърът на финансите Пламен Орешарски в собственото си шоу в ефира на Дарик радио. Новината категорично потвърди в интервю за министъра шефката на Националната агенция за приходите Мария Мургина. Тази година приходите от ДДС са много оптимистични, но е рано да правим изводи, каза още Мария Мургина.

Депутатът от НДСВ Милен Велчев избра за специален гост на шоуто си по Дарик радио управителя на БНБ Иван Искров. Валутният борд не е просто система от правила, а начин на живот, съвсем сериозно заяви Иван Искров в предаването на Милен Велчев. Бордът е здрав като Стара планина, категоричен беше управителят на БНБ.

Министърът на културата Стефан Данаилов бе "изпитан" от своите студенти, а вицепремиерът Ивайло Калфин направи интервюта с известни в чужбина българи - футболистът Димитър Бербатов, капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов и др.

За един час Радослав Гайдарски излезе от позицията си на министър на здравеопазването и застана от другата страна на микрофона на мястото на водещия. Гости на здравното предаване на министъра „Скалпел без упойка” бяха Веска Събева, председател на конфедерация „Защита на здравето” и Евгения Адарска, председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания.

В шоуто „Нашите малки победи” министърът на административната реформа Николай Василев, поздрави от ефира на Дарик за седми пореден път медията по случай рождения ден. Негови гости в предаването са журналистът Иван Бедров, общинският съветник Владимир Каролев и пианистът Александър Василенко, всички те горди бащи на дъщери с името Виктория. Николай Василев също е баща на Виктория.

В празничната програма на Дарик участва и Мартин Захариев. Той по никакъв начин не беше затруднен от ролята на водещ, тъй като четири години е бил един от култовите водещи на Дарик радио. За тема на своето предаване Захариев бе избрал доста нашумяла тема „Новите медии”. 

Хуморът и смехът буквално навлязоха в студиото на Дарик в 16.00 часа. Причината за това беше участието на Комиците в празничната програма на Дарик радио. В рамките на един час те забавляваха слушателите с най-новото култово предаване „На гости при Гайо”, което само след първото си излъчване достигна рекорден рейтинг.

Световният рекордьор по преплуване на Ла Манш и многократен носител на Световната купа по плуване Петър Стойчев беше водещ на спортно шоу „Гонг”. След него на стола на водещия седна правосъдният министър Миглена Тачева.

Заместник-кметът по транспорта Велизар Стоилов пък беше водещ на предаването „Трафик Джем”.

Празничната програма на Дарик радио завърши с предаването на Емел Етем, което е посветено на работата на спасителите от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.

Новинарските емисии на Дарик през деня представиха архитекти Дикови, Максим Минчев, Люба Ризова, Уляна Пръмова, Гергана Грънчарова. Водещи на новините бяха и Борислав Зюмбюлев, Силва Зурлева, Славка Бозукова, Никола Кицевски и Ути Бъчваров. Обзорната информационна емисия новини в 18.00 часа беше представена от Лидия Шулева и Румен Овчаров.

Годишнината се отбелязва и с издаването на книга "Думите" по предаването на Дарик - "Кой говори".