„Игра на топло и студено” с Валентин Димитров
„Игра на топло и студено” с Валентин Димитров / снимка: Sofia Photo Agency

Някъде около 15.00 часа в студиото на Дарик радио стана доста топло, причината за това беше, че зад микрофона на водещия застана Валентин Димитров – Вальо Топлото. Градусите се покачиха още повече, тъй като водещ на Топлото беше горещата журналистка Венета Райкова.

Едночасовото предаване бе озаглавено „Игра на топло и студено”. Вальо Топлото обясни, че идеята за името на предаването идва от играта „Топло и студено”, при която водещият скрива някакъв предмет и чрез думите топло и студено насочва участниците къде той се намира. Основното правило на тази игра е водещият да не лъже.

Валентин Димитров направи паралел между играта и случващото се в общество. Ръководителите на една държава, чрез действията си и командите си, а също и чрез информацията, която подават, управляват и определят качеството на живота и развитието на съвременното общество. Освен това всички те, както водещия на играта, са обещали предварително да не лъжат.

Гости на Валентин Димитров и Венета Райкова бяха журналистът Мартин Карбовски и писателят и журналист Григор Лилов от вестник „Кеш”. Те разискваха темата дали медиите доставят автентична и добронамерена информация на обществото.