Тръмп: Прилагането на имиграционните ограничения не е забрана срещу мюсюлманите
Тръмп: Прилагането на имиграционните ограничения не е забрана срещу мюсюлманите / БГНЕС

Доналд Тръмп каза, че неговият указ за ограничаване на имиграцията в САЩ не е забрана, насочена срещу мюсюлманите, предаде Ройтерс.

Пред репортери в Овалния кабинет на Белия дом Тръмп каза: "Това не е забрана срещу мюсюлманите". После допълни, че прилагането на ограниченията "върви много добре", предадоха Ройтерс и Франс прес.

Смут, напрежение и протести след най-крайното до момента решение на Тръмп

"Виждаме, че те се прилагат много добре, виждаме, че те се прилагат по летищата, навсякъде. Прилагането върви много добре и ще имаме една много, много стриктна забрана (за влизане на американска територия - бел. на Франс прес) и ще наложим изключителни проверки, които трябваше да са приложени в страната от години", каза Тръмп.

Указът за забрана за 90 дни за влизане на американска територия на хора от 7 страни влезе в сила в петък. Тогава бе замразена за 4 месеца и федералната програма за прием на бежанци от страни, в които се водят войни.

Много пътници бяха спрени при опит да влязат в САЩ или не бяха допуснати до полети за САЩ. Мерките предизвикаха протести от страна на правозащитни организации, които веднага предприеха съдебни действия в САЩ с оглед блокиране на тяхното прилагане.

Източник: БТА