Доналд Тръмп поиска да бъде регистриран предизборният му лозунг за 2020 г.
Доналд Тръмп поиска да бъде регистриран предизборният му лозунг за 2020 г. / Thinkstock/Getty Images

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп изглежда не се съмнява ни най-малко, че ще изпълни обещанието си да "върне величието на Америка" и вече поиска да бъде регистриран новият му лозунг за следващите избори през 2020 г.: "Да съхраним величието на Америка", предаде Франс прес.

Тръмп обяви план за значително съкращаване на данъците

Тръмп е поискал регистрация на този лозунг като запазена марка в Американската служба за интелектуалната собственост два дни преди да положи клетва миналия петък.
Искането за регистрация е от името на нюйоркската компания "Доналд Дж. Тръмп президент" и се отнася за всякакво използване на лозунга "Да съхраним величието на Америка" (Keep America Great), посочва АФП.

Тръмп подписа указ за оттегляне на САЩ от Транстихоокеанското партньорство

Тръмп обяви този лозунг миналата седмица в интервю за "Вашингтон пост". Той прекъсна събеседването, за да извика юрист, на когото поръча веднага да поиска регистрация на фразата.

Социален експеримент показва противоречиви реакции към симпатизант на Тръмп (ВИДЕО)

Той обясни, че идеята за лозунга в кампанията му през 2016 г. - "Да върнем величието на Америка" - му дошла на 7 ноември 2010 г., след преизбирането на Барак Обама за втори мандат, добавя АФП.

Източник: БТА