Гласувай за Созопол, гласуваш за България
Гласувай за Созопол, гласуваш за България / blueorange.com

Кметът на Созопол Панайот Рейзи прикани в емоционално обръщение всички българи да гласуват за града в международната кампания „Добрите европейски дестинации".

Той е номиниран в средата на 20 посоки, сред които Рим и Париж и има шанс да заеме престижно призово място. Публикуваме писмото без никаква редакторска намеса:

„Уважаеми граждани на Созопол,

Уважаеми жители на община Созопол,

Приятели на красивия и романтичен Созопол от цялата страна,
Обръщам се към всички и апелирам за вашата подкрепа в кампанията „Добрите европейски дестинации" /European Best Destinations /EDEN/.

Созопол е сред номинираните 20 европейски туристически дестинации, избрани от европейските туристи. Това е най- престижната европейска класация, която дава шанс на участващите дестинации да получат един много силен рекламен заряд в началото на 2017 г.

Участието на Созопол в European Best Destinations /EDEN/наред с градове като Рим и Париж е уникален шанс за популяризиране туристическия продукт на града пред милионната европейска публика. Но това е и шанс за реклама на българския туризъм на конкурентния европейски туристически пазар. Защото гласувайки за Созопол, гласуваме за Българското Черноморие и за родния туризъм.
Имахме силен туристически сезон миналата година, сега можем да получим още един шанс за още по-добър сезон.

Благодаря на всички, които вече гласуваха. Изключително съм впечатлен от активността на моите съграждани в социалните мрежи, които популяризират допълнително кампанията за гласуване за Созопол. Това е една кампания, която ни обединява и която издига престижа на Созопол още повече.

Благодаря на всички приятели на Созопол от цялата страна и от чужбина, които дадоха своя глас за Созопол. Всеки ден получавам писма, в които хора и институции заявяват своята подкрепа и аз сърдечно им благодаря.

Благодаря на българските медии, които не само популяризират кампанията, но и активно я препоръчват в социалните медии.
Благодаря на всички, които подкрепиха Созопол и които ще го направят още няколко пъти. Защото гласуването дава възможност от един IP адрес да се гласува по веднъж на седем дни.

Затова се обръщам към всички вас и апелирам да подкрепите със своя глас Созопол на http://www.vote.ebdest.in/

или на
http://www.europeanbestdestinations.com/destinations/sozopol/
Гласувайки за Созопол, гласуваме за България!

Панайот Рейзи
Кмет на Община Созопол"