„Като изключим БСП, не виждам никой друг да има връзка със състава на служебното правителство". Това заяви пред NOVA финансовият министър в оставка Владислав Горанов.

Радев: В служебното правителство ще използвам експерти

Според него „не е естествено" Корнелия Нинова да не знае състава на бъдещото служебно правителство, както твърди самата тя.

„Тяхната позиция да стоят далеч от властта, е естественият страх от това да не се омаскарят преди дори да са стигнали до изборите. Затова и бягат от публично показване на участието в подобно правителство", каза Горанов. Според него обаче няма как служебен кабинет да бъде формиран без участието на БСП.

По думите му липсата на опит у Радев предполага най-малко той да вдигне телефона и да попита, но по думите му БСП ще отричат.

Румен Радев: Нека заедно градим едно по-справедливо общество (ВИДЕО)

„Надявам се да се предпази от хора, които носят негативен товар от миналото. Той е достатъчно предпазлив в това отношение и вероятно няма да допусне подобни грешки- в негово правителство да влязат хора, които носят някакъв негативизъм от миналото и опита им при докосването с властта", заяви Горанов.

Той коментира и слуховете, че довчерашният вицепрезидент Маргарита Попова може да поеме министерството на правосъдието в служебен кабинет.

„За мен ще е странно, ако действаш до вчера вицепрезидент стане служебен министър", заяви Горанов.

Какви са скритите послания в речите на Плевнелиев и Радев? (ВИДЕО)

Що се отнася до предизборната кампания, Горанов заяви:

„От гледна точка на морално право или претенция за властта и от гледна точка на готовност, моето усещане е, че сме по напред. Но разбира се, избирателят ще го покаже скоро. През това време ще минем, надявам се, през смислена кампания, в която да коментираме идеи за бъдещето на България, а не партизански лозунги на каквито сме се нагледали. Но скоро ще разберем. Нека първо президентът да разпусне парламента и да насрочи избори", заяви Горанов.

Той добави, че не може още да даде оценка на Румен Радев, защото е в президентството от вчера.

Източник: nova.bg