Ненчев смята, че изцяло е допринесъл за кариерата на новоизбрания президент
Ненчев смята, че изцяло е допринесъл за кариерата на новоизбрания президент / БГНЕС, архив
Ненчев смята, че изцяло е допринесъл за кариерата на новоизбрания президент
92203
Ненчев смята, че изцяло е допринесъл за кариерата на новоизбрания президент
  • Ненчев смята, че изцяло е допринесъл за кариерата на новоизбрания президент

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев изцяло е допринесъл за кариерата на новоизбрания президент Румен Радев. Това стана ясно от коментара му в парламента. Ненчев така и не се появи на речта на новия държавен глава вчера, обясни това с „личен избор", по подчерта, че е очаквал повече от нея. Ненчев отчете постигнатото през мандата, а Реформаторският блок го похвали.

Николай Ненчев: В евроатлантическа България трудно се отстоява евроатлантическата кауза

Похвалите към свършеното от министъра в оставка Николай Ненчев заваляха една след друга. Първи по рамото го потупа Найден Зеленогорски.

"Бих искал да кажа, че ние от парламентарната група на РБ сме изключително удовлетворени от свършеното в областта на отбраната".

После хвалебствия дойдоха от Димитър Делчев.

"Имаше ясна декларация на думи по отношение на членството на България в НАТО и ЕС и подкрепата за цивилизационния път, който България е избрала. Освен това и с действия нашият цивилизационен избор беше подплатен и от президента Плевнелиев и от министър Ненчев".

Има подходящи хора за нов началник на отбраната, убеден е Ненчев

Накрая постигнатото от него в сферата на отбраната коментира и самият Ненчев.

"Давам си сметка и разбирам колко лесно ще бъде на новия министър на отбраната, когато той отиде февруари на срещата в Брюксел. Тогава ще се появи една таблица, в която България ще бъда на една от челните позиции. Сферата с отбраната, членството ни в НАТО и ЕС са били винаги приоритет за РБ".

Николай Ненчев е обвиняем по две дела във връзка със злоупотреба по служба.