Има подходящи хора за нов началник на отбраната, убеден е Ненчев
Има подходящи хора за нов началник на отбраната, убеден е Ненчев / БГНЕС, архив

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е разпоредил да се свика Съветът по отбрана през идната седмица, за да бъде приета оставката на началника на отбраната ген. Константин Попов, съобщава БТА.

Това съобщи Ненчев пред журналисти и уточни, че вероятно тогава ще бъде обсъдена и номинацията на новия началник на отбраната. Има подходящи хора, добави Ненчев.

Началникът на отбраната ген. Попов подал рапорт за освобождаване от военна служба

По-рано стана ясно, че ген. Попов е подал рапорт за освобождаване от военна служба на основание придобиване право на пенсиониране.

По думите на Ненчев България има нужда от хора като Константин Попов. Така отговори министърът в оставка на въпрос дали вижда политическа кариера пред генерала.

Той определи началника на отбраната в оставка като много честен човек със забележителни морални качества и отбеляза, че много би се радвал, ако той се отдаде на обществен живот.

Високо оценявам моралните подбуди, по които ген. Попов подаде оставка, коментира Николай Ненчев.

Ненчев не е изненадан от оставката на ген. Попов

Министърът на отбраната в оставка каза, че е очаквал, бил е в течение по отношение на решението на началника на отбраната. На въпрос дали ген. Попов си тръгва заради Румен Радев, Ненчев отговори утвърдително: "Да, заради Румен Радев".