Съдят обвинен за убийство и за пране на пари
Съдят обвинен за убийство и за пране на пари / www.chernomore.bg, архив

Виктор Панайотов, който е подсъдим за убийството на Мартин Тодоров пред дискотека „Акапулко” в девненския квартал „Повеляново", ще бъде съден и за пране на пари. Според внесения от Окръжната прокуратура във Варна обвинителен акт в периода от 14 до 22 октомври 2014 г. той открил и поддържал сметка в банка, по която придобил 18 500 евро.

От тази сума той изтеглил 18 400 евро, за които знаел или предполагал, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление на организирана престъпна група за незаконен достъп до информационни системи, неразрешен трансфер на данни, фалшифициране на информация и извършване на финансови операции по престъпен начин.

На 22 октомври в декларацията пред банката 34-годишният Панайотов посочил, че произходът на парите, които му били преведени от Румъния, са от продажба на имот. Справка показала, че в периода от 1993 до 2016 г. в Агенцията по вписвания няма вписвания, отбелязвания и заличавания на недвижими имоти, собственост на подсъдимия Виктор.

Ден, след като сумата от 18 500 евро постъпила по сметката му, било получено уведомление от клон на румънска банка, в което се сочело, че транзакцията е извършена чрез измама и се иска връщането на сумата на банката наредител.

Панайотов вече е осъждан три пъти, като по последното осъждане е бил реалибитиран. Делото срещу него за убийството на Мартин започна отначало в края на миналата година заради избора на съдебен заседател за общински съветник.