Котаракът Чарли отслабва с плуване (СНИМКИ)
Котаракът Чарли отслабва с плуване (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Котаракът Чарли успя да отслабне два килограма с плуване в специален басейн за домашни любимци в Плимут, съобщи в. "Дейли мейл".

Вижте Самсон - най-големият котарак в Ню Йорк (СНИМКИ/ВИДЕО)

Голямото си постижение Чарли дължи на специалистка по хидротерапия, която се занимава специално с него. Тя му отделя много внимание, защото той трябва да отслабне четири килограма. С нейното постоянство Чарли вече може да преплува 12 дължини на басейна, облечен в спасителна жилетка, за 45 минути.

Необичайният режим е препоръчан от ветеринар, когато Чарли харесал много диетичната си храна, с която трябвало да отслабва. Положението му се усложнявало още повече, защото той непрекъснато се излежавал под дивана. Чарли, който е на 11 години, бил осиновен от семейство Еър, за да прави компания на 84-годишната им баба Розалин. Той много обичал да се излежава с нея и резултатът бил 4,5 кг наднормено тегло.

Откакто Чарли тренира плуване, се движи много повече из къщата и не мързелува като преди.

Котките не обичат да плуват, защото мократа им козина натежава и това ги изнервя. Възможно е обаче само да се плашат от непознатото. Котките имат много здрави лапи и се справят отлично с кучешкия стил, посочва БТА.

Още котешки истории:

Откриха защо котките по цял ден се занимават с тоалета си

Котка се вдъхнови за тренировки от хамстер (ВИДЕО)

Котка или куче виждате на снимките?

Коледна торта докара тежък махмурлук на котарак (СНИМКА)