Задържаха 5 българи, ограбили десетки хиляди евро с ало-измами в Гърция
Задържаха 5 българи, ограбили десетки хиляди евро с ало-измами в Гърция / БГНЕС

Петима телефонни измамници, действали на територията на Гърция са заловени в събота в град Ветово. Това съобщи в Русе министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Баба от Вършец отиде чак до Плевен да даде 20 000 лева на ало-измамници

Тя обясни, че този резултат е част от националната специализирана полицейска операция по линия на битовата престъпност, която е в ход на територията на цялата страна.

Директорът на областната дирекция на МВР Теодор Атанасов уточни, че измамите са извършвани от Ветово и са на стойност десетки хиляди евро. Заловените са били обявени за международно издирване и сега ще бъдат предадени на гръцките власти.

Жена даде 100 000 лева на ало-измамници в София

Бъчварова съобщи още, че седем нови автомобила ще бъдат зачислени на русенската полиция като начин да бъде подпомогната дирекцията в борбата с битовата престъпност.

Тя допълни, че се надява до няколко месеца колите да бъдат доставени. Те ще се използват основно за пътен контрол. В помощ на дирекцията миналия месец са назначени трима сътрудници, общо 15 са сътрудниците по охраната, вероятно още шестима души ще бъдат назначени.

Бъчварова отчете първи резултати от операцията срещу битовата престъпност

Министърът на вътрешните работи в оставка заяви, че е доволна от работата на русенската дирекция специално по линия на битовата престъпност. Това е тенденция за цялата страна, но остава встрани от медийния шум, коментира още тя.

Други новини от Русе