Певица отказа да пее на церемонията за встъпване в длъжност на Тръмп
Певица отказа да пее на церемонията за встъпване в длъжност на Тръмп / Guliver/Getty Images

Звездата на Бродуей Дженифър Холидей отмени изпълнението си на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент Доналд Тръмп след протести на нейни чернокожи и гей фенове, предаде Асошиейтед прес.

Мерил Стрийп с остри критики към Тръмп по време на Златен глобус (ВИДЕО)

Холидей е най-известна с изпълнението си в мюзикъла "Дриймгърлс", за което получи наградата "Тони", припомня АП. Тя заяви в интервю снощи, че не е смятала, че участието й в концерта ще бъде сметнато като израз на подкрепа за президента Тръмп. Тя решила да се оттегли в три часа сутринта, след като прочела коментари за участието си в концерта.

Доналд Тръмп отговори на острите критики на Мерил Стрийп

По данни на Франс прес тя е променила решението си, след като прочела статия на сайта "Дейли бийст".

Певицата се извини за неправилната си преценка и заяви, че е нямала представа, че участието й ще бъде прието като израз на политическа позиция. "Гей общността винаги е била голяма част от живота и кариерата ми", подчерта Холидей, цитирана от АП.

След критиките към Тръмп: Джордж Клуни подкрепи Мерил Стрийп

"Мисля, че без тях през 21 век нямаше има Дженифър Холидей или "Дриймгърлс". Трябваше поне да ги изслушам и да разбера защо това би било такова разочарование за тях", добави тя.

И Барбара Стрейзанд подкрепи критиките на Мерил Стрийп срещу Тръмп

Няколко известни изпълнители отказаха да участват в празнуването на встъпването в длъжност, отбелязва АП.

Участието си са потвърдили кънтри звездата Тоби Кийт, певицата Джаки Иванко, рок групата "Три дорс даун", и актьорът Джон Войт.

И Робърт де Ниро подкрепи речта на Мерил Стрийп

Екипът на Тръмп предложи правата за излъчване на концерта безплатно, но нито една голяма телевизия не е заявила публично, че ще го излъчва пряко, припомня АП.

Източник: БТА