Габрово

Положителните мисли предизвикват положителни действия, смята Дани Белев

12 януари 2017 06:27

Положителните мисли предизвикват положителни действия, смята Дани Белев
© Йордан Белев, личен архив  

Тридесет и шест годишният Йордан Белев извади Богоявленския кръст от ледените води на Янтра в деня на именния си ден на 6 януари и приема този факт като вид благословия, която ще му донесе здраве. Всъщност габровецът е известен повече с артистичното си име Дани Маджик или със създадената от него и от партньора му Мистър Джим организация „Куик Хендс Проджект“. Дани е добре познат не само в Габрово, но в страната и в чужбина.

Именникът Йордан Белев извади кръста на Богоявление

Дани е организатор на фестивала за  Магична среща „Златна котка“.

Вестник „100 вести" публикува днес голям материал с Йордан Белев, интервю в което той разкрива част от живота си и своите мотиви да скача на Богоявление за кръста в река Янтра.

„Преди четири години приятелката ми ме попита: „Ти никога ли не си скачал за кръста? Как може – Йордан се казваш, а не си скачал?!“. Отивахме към центъра и аз си рекох: „Защо пък да не скоча!?“. Тогава и времето беше много приятно – слънчево и... скочих. Оттогава ми стана традиция всяка година. Пак заради жена! Жена е в основата.

Преди години бях започнал да постя. Спазвах Коледните и Великденски пости в продължение на седем години. Спазвах всичко, както си е записано в канона. Постът е повече за смирение на духа, отколкото физически. Но спазвах всичко – без алкохол, без месо и млечни продукти.

После се случиха някои неща, заради които нещо се преобърна в мен. Всъщност говоря за раждането на дъщеричката ми Янка, която се роди с проблеми. Това пречупи вярата ми. Аз още съм вярващ, но вече по малко по-различен начин отколкото църквата го насажда. Вярвам в Господ, но има правила и догми, които са разочароващи и демотивиращи.

За фестивала Магична среща „Златна котка“

През тази година ще бъде шестото издание. Отново сме поканили доста интересни хора. Това е двудневно събитие, свързано с магията и единственото място в България, в което се провеждат състезания за магьосници, журирани от топ звезди в магията от цял свят. Тук идват като лектори известни магьосници, които предават своите знания на младите момчета. Редуват се лекции и състезания. Избираме най-добрия магьосник и завършваме с една прекрасна Гала вечер на илюзионното изкуство, което радва всеки път габровци.

Мъчим се да надграждаме постигнатото всяка година. През миналата година за първи път направихме сценични декори, които сега ще гледаме да обогатим. Стараем се да се развиваме, за да могат младите магьосници да се учат и също да се развиват. И мога да кажа смело, че благодарение на този фестивал нивото на магията в България в последните две-три години дръпна доста нагоре.

Вече е доста модерно и често се случва някъде да поканят за участие фокусник. Става популярен новият жанр – „магията отблизо“. Магьосникът да дойде лично при теб в заведението на твоята маса и да ти направи някакъв фокус отблизо. Развива се това нещо, постепенно се отваря тази ниша в България, което говори добре за нас – че сме свършили някаква работа и сме популяризирали малко или много магичното изкуство".Етикети: Габрово, Йордан Белев, кръст, Богоявление

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#9

villager - 12.01.2017 г. 14:13:08

Свиньо, да не съм излъгал, че любовта към Русия и обрязани чепове върви в комплект? Доказват ви го многобройните коаналиции с ДПС докато се кълнете в Путин.

#8

villager - 12.01.2017 г. 12:47:25

А aз съм спинозен гей - ром, възпитаван в любов към обрязани членове и Сорос/Обонго.

#7

villager - 12.01.2017 г. 12:23:25

Свиньо, вкарвай си дръжката на метлата, с която си изкарваш прехраната, в ректума и заминавай да метеш край кофите за боклук. Ако те напипам някъде, ще ти пръсна бузките, за дето ме имитираш.

#6

villager - 12.01.2017 г. 11:38:57

Свиньо, искаш ли да скочиш без кръст? Ама и без река? От покрива на палаузовската кочина?

#5

villager - 12.01.2017 г. 11:32:50

Отрепко, пишеща под #4, до кога ще ме имитираш с простотиите си? Или от централата на "Позитано" са ти спуснали такава задача?

#4

villager - 12.01.2017 г. 11:22:59

А имитаторът ми е спинозен гей - ром, възпитаван в любов към обрязани членове и Русия.

#3

villager - 12.01.2017 г. 11:08:24

Финландеца е типична комунистическа мърша, възпитавана в строг атеизъм и любов към комунизма.

#2

лапландец - 12.01.2017 г. 09:47:20

КУ - КУУ, КУ - КУУ, КУ - КУУ

#1

финландец - 12.01.2017 г. 08:55:22

Дани, православието, църквата и догмите не са християнство. Същото се отнася и за постенето. Или не се храниш с месо 365 дни или дъвчеш мърша 365 дни. Казвам мърша, защото днес месоядци няма, те са мършояди. Месоядец е човек, който сам убие животно и до 2-3 дни го консумира.
"Бог е Дух и трябва да му се кланяме с дух."
"Когато искате да се помолите, влезте във вътрешните стаи..."
Христос, ангелите и изобщо духовния свят, трябва да се търси с реални духовни практики, а не с празни и безплодни ритуали. Трябва да си сляп, за да не виждаш безплодието на официалните религии. Успех!!!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Приказват си трима дядовци: - Аз като умра, искам да ме погребат. - казал първия. - Аз пък да ме кремират. - продължил втория, а… Виж още