Магове от 6 държави на сцената на Магична среща „Златна котка“ 2016
Магове от 6 държави на сцената на Магична среща „Златна котка“ 2016 / Община Габрово

„Община Габрово е единственият спонсор на българската магия и в последните години тя търпи много голямо развитие, благодарение именно на тази подкрепа!“ С тези думи илюзионистът Йордан Белев благодари на кмета на Габрово г-жа Таня Христова и нейния екип за това, че отново са до Quick Hands Project при организирането на петото издание на Магична среща „Златна котка“. Събитието ще се проведе на 2 и 3 април, а галаспектакълът ще е на 3 април от 19.00 часа в зала „Възраждане“.

„В артистичните среди името на Габрово се споменава все по-често като пример за някой, който прави много за изкуството“ – споделиха още Йордан Белев и Мистър Джим от Quick Hands Project и разказаха как тяхната идея се развива от благотворителен концерт до най-голямото магично шоу на Балканите и Източна Европа, а именно „Златна котка 2016 IBM edition“. „IBM“ или „Международното братство на магьосниците“ е най-голямата организация на маговете в световен мащаб, а фактът че миналогодишният й председател беше, а тазгодишният предстои да бъде сред професионалистите, които ще видим като жури, а също така и на сцената в галаспектакъла, говори достатъчно за сериозността на събитието.

Двамата илюзионисти споделиха още, че билетите за спектакъла на 3 април вече приключват, а той всъщност още не е започнал да се рекламира и обещаха на зрителите зрелищно шоу.

Магичната среща ще се проведе в познатия двудневен ритъм на затворени за външни лица обучения за илюзионистите и състезания в зала „Възраждане“, магичен базар и галаспектакъл с наградените участници и вече утвърдили се имена в илюзионното изкуство за публиката. Магьосници от шест държави ще излязат на сцената.

Ще видим брилянтните изпълнения на двукратния световен шампион – Шома (Унгария); стил и сръчност на ръцете, както и великолепен хумор от новия президент на „Международното братство на магьосниците“ - г-н Джо М. Търнър (САЩ);  четирикратния балкански шампион – Боби Неш от Сърбия; най-добрия „quick change artist” в цяла Европа – Лий Алекс - с невероятно шоу, което не е виждано на Балканите досега; първия чужденец, носител на приза „Златна котка“ и стар познайник на габровската публика – румънецът Вердини  и разбира се, не на последно място – най-добрите магове от България – Дани Белев и Мистър Джим от „Quick Hands Project”.

Подробности за Магична среща „Златна котка“, участие и програма може да видите на интернет страницата http://danimagix.wix.com/goldencat2016

Или във фейсбук:  https://www.facebook.com/events/1251195388230681/ и

https://www.facebook.com/QuickHandsProject/?fref=ts