Разград

Избрахте „Кметовете с присъди“ за Събитие №1 на 2016-та

4 януари 2017 00:32

Избрахте „Кметовете с присъди“ за Събитие №1 на 2016-та
Още по темата

„Кметовете с присъди“ събра близо една трета от гласовете на участниците анкетата „Кое е събитието на 2016 г. за област Разград?“.

Онлайн допитването продължи една седмица, изборът бе между 6 събития от различните сфери на обществения живот.

30,84% от вас смятат, че най-важното събитие за отминалата година е пресечната точка между правосъдието и политиката в региона – кметовете с присъди. В края на годината съдебните решения срещу двама местни управници влязоха в сила и предстоят предсрочни избори в община Кубрат и в село Гецово. Присъдата на Бюрхан Исмаилов е за престъпление, извършено 5 години преди да бъде избран за кмет, а Пламен Пантилеев бе засечен да шофира с 2,07 промила алкохол през август 2016 г., неговата условна присъда бе потвърдена от последна инстанция докато течеше анкетата на Дарик-Разград.

На втора позиция с 25,7% остана „Бунтът за концесията на стадион „Лудогорец Арена“. Протестът срещу местната изпълнителна власт се случи в началото на годината и промени позицията на управата, в края на 2016 г. договорът за концесията с „Лудогорец“ бе подписан, а през настоящата година се очаква да започне ремонтът на спортното съоръжение, за да може да посреща мачове от груповите и елиминационни фази на евротурнирите.

21,63% подкрепа събра „Европоходът на „Лудогорец“. През 2016 г. зелените шампиони за втори път влязоха в групите на Шампионска лига и за пръв път излязоха с право да продължат участието си във втория по престиж футболен турнир на Стария континент – „Лига Европа“.

За 15,49% от участниците в анкетата „1 година управление на ГЕРБ“ е събитието на 2016-та. След 70 години управление на БСП и БКП за пръв път Разград се управлява от друга политическа сила. Докато течеше анкетата, кметът д-р Валентин Василев направи отчета си за първата година от управлението си.

Четирите теми почти през цялото време на онлайн допитването имаха близки проценти на подкрепа, като се редуваха на първото място. Другите два варианта за събитие на годината събраха значително по-малко гласове. 3,93% смятаха, че миризмите, с които институциите не успяха да се справят почти през цялата година, са събитие №1 за Разград, а 2,28% подкрепиха „Развитието на гражданското общество“, в което бе обобщено формирането на сдружения с различна насоченост.

В онлайн анкетата се включиха 1401 човека, на които благодарим за участието. Пожелаваме им през 2017-та година да четат повече позитивни новини в регионалния сайт на Дарик за Разград и изборът в края на годината да е още по-интересен и само между събития, с които всички се гордеем.

 Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#2

КАРА ДЖАКСЪН - 10.01.2017 г. 19:23:31

Г-це Радка! А на кое място е събитието "Кацане на НЛО в местността Чуката"?

#1

gost - 05.01.2017 г. 10:12:22

Г-н ДОМУСЧИЕВ (няма как.. с главни букви!), аз съм от хората, на които не им дреме за Вашата реакция по повод думите ми! Защо така всички са наплашени от Вас? С какво сте повече от мен, ако се съблечем голи, дибидюс?

http://rechnik.info/%D0%B4%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D1%8E%D1%81

Да не би нещо да е изписано нейде? Защо трябва да Ви вземаме за извънземно, за "бог" някакъв, просто щото задоволявате низките ни страсти в ситуация, в която и аз ги задоволявам? Става въпрос за "Лудогорец". Защо трябва да слагаме на един измислен от Вас кантар целия Ви професионализъм? И защо той трябва да е никакъв, когато Вашето предприятие, част от Вашия бизнес, просто "изпърдява" целия Ви авторитет?! Нарочно го пиша така.
Аз съм никой.
Тепърва, Вашите "агенти" ще разберат кой съм.
Никой съм!
Но Ви дишам НЯКАКВИТЕ ви миризми, и то отровни!
Не знам къде живеете, но сутрин с кеф си пиете кафенцето,
погалвате онези, любими главици, погалвате онова любимо дебело портмоне и изобщи не си давате сметка какво върши Вашето себелюбие! Трябаше ли сега един обикновен човек като мен да Ви ги пише едни такива? А?
Не се притеснявайте, аз накрая ще си напиша името.
Знаете ли Вие какво се говори за Вас?
Че сте платили на всички вестници да не се пише нищо за смрадта у Разград? Мда-а-а, плащали сте им! И ако това e невярно, кога ще се изправите незализан пред разградлии, Вашите верни пъддържници в другия Ви бизнес - спорта?
Ей, иска ми се, иска ни се, г-н Домусчиев, да ни отговорите честно, е, ако можете, де... Щото, г-н Домусчиев, доста хора Ви "отговарят" честно, преди да заспят, да не говорим, когато се събудят от "Вашите миризми"!
Знаете ли, някои хора си слагаме доброволно главите на дръвника! Не се плашим от Вашата "недосегаемост"! Много е просто: просто, както Ви предложих, излезте ,
с един човешки израз в очите и ни кажете,че всичко ще отиде в миналото.
АМА НАИСТИНА!
Щото иначе падате на моето ниво - без вратовръзка!
Нямате си представа колко ще спечелите!
Толкова просто не сте и печелили!
------------------------

С уважение:
Йовчо КОЛЕВ

П.П.Иска ми се този човек да отговори, не го знам къде живее, къде живеят децата му! Ще му платя (на бизнесмена), ще й платя (на госпожата) едно преспиване в дома, примерно, на... Деян Бибиян, младият - човек непокорник!
Той ще ми обещае, че няма да ги бие.
Естествено, че аз се закачам тук.
И знам, че когато зададеш няколко важни въпроси, на нито един не се отговаря!
Дидо, с вас съм!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Македонец се кара на сина си: - Разбирам да имаш двойка по география - светът е голям, не можеш да го знаеш целия. Разбирам по… Виж още