Раненият в мол младеж счупил стол в главата на охранителя
Раненият в мол младеж счупил стол в главата на охранителя / БГНЕС, архив

12 шева на главата имал охранителят от столичния търговски център, наръгал младеж заради откраднат пуловер. Това заяви в Софийския градски съд (СГС) адвокатът на подсъдимия гард Пламен Христов - Милена Калчева.

Христов е обвиняем за опит за убийство. Според съда не ясно защо охранителят е използвал нож, за да предотврати предполагаемата тогава кражба, като е превишил професионалните си правомощия.

Съдът остави 31-годишният мъж за постоянно в ареста. Решението на съда от днес може да бъде обжалвано.

Младеж е наръган с нож в столичен мол

На 23 декември 19-годишният Робърт Алау заедно с приятелката си Катрин Иванова откраднали пуловер от магазин за дрехи в мол на бул. "Ал. Стамболийски".

По-късно момичето признало за кражбата. Тя описала и сблъсъка между Христов и Робърт. По разказа й охранителят пръв е посегнал и е нанесъл удар. Същото е разказала и управителката на магазина.

Робърт взел стол, с който ударил гарда, а Пламен отвърнал, като извадил нож и нанасял хаотично рани по тялото на младежа.

Полицейските служители, пристигнали на място, казват, че пред тях Пламен е разказал друга версия - че е нанесъл само една прободна рана в крака при самозащита. Тези първоначални разкази противоречат на последващите обяснения и показанията на другите свидетели, стана ясно в съдебната зала днес.

Обвиняемият е служител на външна охранителна фирма и няма общо с охраната на магазина.

19-годишният Робърт, който има няколко предишни криминални прояви, се възстановява в "Пирогов".