ИД в Сирия показа видео как нейни бойци изгарят живи турски войници
ИД в Сирия показа видео как нейни бойци изгарят живи турски войници / Thinkstock/Getty Images

"Ислямска държава" в Сирия разпространи видео, на което се вижда как нейни бойци изгарят живи двама турски войници в момент, когато турските сили и сирийски бунтовници водят ожесточена битка срещу екстремистката групировка в Ал Баб, Северна Сирия, съобщи ДПА.

"Ислямска държава" произвеждала в Мосул промишлени количества оръжия

След като видеото се появи, в Турция бяха блокирани социалните сайтове. Властите често блокират Twitter, Facebook или YouTube в периоди на размирици или за да предотвратят разпространението на определено съдържание.

Кадри показват тунели, използвани от "Ислямска държава" (ВИДЕО)

Видеото, в което окованите войници съобщават имената си, беше разпространено чрез различни социални медии, но засега не е потвърдено или коментирано от турски служители.

Джихадисти изгориха живи дезертьори от "Ислямска държава" в Мосул

Миналия месец Турция съобщи, че е изгубила контакт с двама свои войници, които участват в боевете в Сирия, припомня ДПА.

„Ислямска държава” използва средновековни бомби, пълни с живи скорпиони

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че 24 цивилни от контролирания от ИД град Ал Баб са били убити неотдавна при турски въздушен удар.

„Ислямска държава“ изгори живо иракско семейство заради опит за бягство

Турция започна сухопътна операция по границата със Северна Сирия през август, целяща да прочисти района от бойци на "Ислямска държава" и на сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа, които Анкара разглежда като терористична организация. Оттогава са загинали 37 турски войници, от които 16 в сряда, според правителствени източници.

Източник: БТА