Ердоган: Убийството на Карлов няма да повлияе на отношенията ни с Русия
Ердоган: Убийството на Карлов няма да повлияе на отношенията ни с Русия / Guliver/Getty Images

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че със своя руски колега Владимир Путин са се съгласили, че атентатът срещу руския посланик в Турция Андрей Карлов няма да навреди на сътрудничеството между двете държави, включително и по въпроса за Сирия.

Какви ще са последиците след убийството на руския посланик в Турция?

„Споделяме едни и същи виждания с Путин, че нашите разширяващи се области на сътрудничество с Русия няма да бъдат обременени от тази атака", каза Ердоган след телефонен разговор с Путин.

Външните министри на Русия и Иран почетоха паметта на убития Андрей Карлов (ВИДЕО)

Вчера Карлов беше прострелян и убит в гръб от 22-годишния турски полицай Мевлют Мерт Алтънташ по време на изложба в столицата Анкара. Двете държави се договориха да създадат съвместна комисия, която да разследва убийството, като в турската столица вече пристигна руска делегация, която да разследва мястото на инцидента.

Западни издания: Убийството на руския посланик може да сближи Анкара и Москва

Ердоган посочи също, че двамата с Путин са единодушни, че нападението е провокация, целяща да навреди на руско-турските отношения. „Никога няма да позволим нашите отношения с русия да бъдат отслабени от нападението", допълни той.

Ще попречи ли убийството на руския посланик в Турция за уреждане на конфликта в Сирия?

Турският държавен глава посочи също, че извършителят е „платил цената" незабавно след деянието си, когато турските специални части са го убили по време на престрелка.

Източник: БГНЕС