Българин в Берлин: Полицията не прибързва със заключенията за инцидента с камиона убиец
Българин в Берлин: Полицията не прибързва със заключенията за инцидента с камиона убиец / БГНЕС
Българин в Берлин: Полицията не прибързва със заключенията за инцидента с камиона убиец
91774
Българин в Берлин: Полицията не прибързва със заключенията за инцидента с камиона убиец
  • Българин в Берлин: Полицията не прибързва със заключенията за инцидента с камиона убиец

Полицията в Берлин не прибързва със заключенията по отношение на инцидента, при който камион се вряза в множество хора на коледен базар в Берлин. Като предпазна мярка обаче органите на реда призовават хората да си остават вкъщи. Това каза пред Дарик българинът Константин Воротнюк, който живее в германската столица. Не се знае дали се касае за катастрофа или за терористичен акт.

Камион се вряза в тълпата на коледен базар в Берлин, има жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

Воротнюк разказва, че има магазин в "Европа център" в Берлин, чийто изход е на коледния базар. "Пътят ми към метрото минава точно през базара. Когато излязох след работа около или малко след осем часа вечерта, погледнах към базара, беше многолюдно, но не беше пиков момент", казва Константин, като допълва, че коледният базар е най-натоварен в събота.

Тъй като абонаментната карта за метрото на Воротнюк била изтекла, той решил да вземе кола под наем, за което му трябвала по-добра връзка с интернет и минал през съседен мол. "Пет минути след като излязох от там, забелязах хората да гледат в тази посока, обърнах се бегло и не забелязах нищо. След това видях, че охраната на метрото се е запътила натам и чух полицейските сирени и реших да проверя какво става", каза българинът. Той разбрал какво се случва, след като влязъл в Туитър.

Собственикът на камиона убиец в Берлин проговори

Траекторията на камиона следва улица, където няма никакви заграждения, тъй като пресичат хора на светофар, а бордюрът е полегат, каза Константин. Това кара българинът да мисли, че става въпрос за нещастен случай. Тази улица макар да е натоварена, не е от "бързите", защото там има доста коли и не позволява бързо движение.