Цветанов: Ще подкрепим правителство с мандат на Реформаторския блок
Цветанов: Ще подкрепим правителство с мандат на Реформаторския блок / БГНЕС, архив

мандат на Реформаторския блок ние ще подкрепим едно правителство, но разбира се, че министрите и министър-председателят ще бъдат допълнително уточнявани". Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Обсъждан ли е вариант друг политик от партията на Борисов да оглави кабинет с мандат на РБ?

Цветанов заяви, че полагат максимални усилия да изчистят различията между ГЕРБ, РБ и ПФ, за да може да се консолидират около правителство, което да продължи политиката, която са правили в продължение на две години.

Цветанов пресметна: 20% шансове за кабинет с мандата на Реформаторите

"Сами разбирате, че ние не възприемаме управлението като някаква привилегия или като някакво удоволствие. Затова се отнасяме изключително сериозно, защото за нас управлението е отговорност. От тази гледна точка смятам, че положените усилия през последните две години дадоха добър хоризонт за страната ни с икономически ръст, с нисък дефицит и с повече разходи, които ще направи държавата през 2017 г. на база точно тези икономически показатели, които дадоха глътка въздух и надежда на много български граждани и на всички тези, които инвестират, и тези, които могат да правят бизнес в България".

Борисов: Няма да съм премиер на кабинет с чужд мандат

"Намираме изключително конструктивен диалог с ПФ. Мога да ви кажа, че както с Валери Симеонов, така също и с Краси Каракачанов, така също и Волен Сидеров, който е част от обединените патриоти - мога да ви уверя, че всеки един защитава своите приоритети, които е разписал в своята управленска програма. Но ние трябва да правим тази политика, която може да ни обедини всички, и да знаем, че изпълняваме ангажимента на абсолютно всички и се стремим да задоволим капризите на всеки един", уточни Цветан Цветанов.