Обама се закани, че САЩ ще отвърне на хакерските атаки на Русия
Обама се закани, че САЩ ще отвърне на хакерските атаки на Русия / Guliver/Getty Images

Съединените щати ще отвърнат на хакерските атаки, извършени от Русия по време на американските президентски избори, заяви вчера президентът Барак Обама в ефира на радио Ен Пи Ар, предаде Франс прес.

САЩ обвиниха представители на Русия за кибератаките срещу Демократическата партия

"Ясно е, че ако чуждестранно правителство, независимо кое, опита да опорочи нашите избори, ние трябва да реагираме", каза Обама. "И ще го направим в момента, в който решим", допълни той.

Путин: От американските ни приятели може да се очаква всичко, което им е угодно

Вчера се появи медийна информация, че според американски разузнавателни източници е твърде вероятно руският президент Владимир Путин лично да е разпоредил как да бъдат използвани материалите, придобити от хакерите, които проникнаха в компютрите на Националния комитет на Демократическата партия и висши партийни функционери като шефа на предизборната кампания на Клинтън Джон Подеста.

Тръмп нарече смешни заключенията, че Русия се е намесила в негова полза за изборите

В месеците преди вота на 8 ноември в "Уикилийкс" бяха публикувани имейли, откраднати от компютрите на представители на Демократическата партия.

"Ако Русия или някой друг са извършвали хакерски атаки, защо Белият дом чака толкова дълго да предприеме действия? Защо се оплакаха чак когато Хилари загуби", попита в "Туитър" новоизбраният американски президент Доналд Тръмп, цитиран от ДПА.

Източник: БТА