Американската Гилдия на филмовите актьори обяви своите номинации
Американската Гилдия на филмовите актьори обяви своите номинации / Guliver/Getty Images

Американската Гилдия на филмовите актьори обяви своите номинации за кино и телевизия, като 23-та церемония по награждаването ще се състои в Лос Анджелис на 29 януари, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

За най-добър актьорски колектив в игрален филм бяха номинирани лентите "Капитан Фантастичен", "Огради" "Манчестър до морето" Лунна светлина" и "Скрити числа".
В категорията за най-добър актьор в игрален филм бяха номинирани Кейси Афлек за "Манчестър до морето", Андрю Гарфийлд за "Възражение по съвест", Райън Гослинг за "La La Land", Виго Мортенсен за "Капитан Фантастичен" и Дензъл Уошингтън за "Огради".

Най-големите изненади на номинациите за Златен глобус

Предложения за приза за най-добра актриса в игрален филм получиха Ейми Адамс за играта й в "Първи контакт" , Емили Блънт за "Момичето от влака", Натали Портман за "Джаки", Ема Стоун за "La La Land" и Мерил Стрийп за "Флорънс".

С номинации за най-добри актьори във второстепенна роля са Махершала Али за превъплъщението му в "Лунна светлина", Джеф Бриджис за "На всяка цена", Хю Грант за "Флорънс", Лукас Хеджис за "Манчестър до морето" и Дев Пател за "Лъв".
При актрисите с номинации за второстепенна роля са Вайола Дейвис за "Огради", Наоми Харис за "Лунна светлина", Никол Кидман за "Лъв", Октейвия Спенсър за "Скрити числа" и Мишел Уилямс за "Манчестър до морето".

Номинациите за Златен глобус по категории можете да видите тук

В телевизионните категории номинации за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал получиха Риз Ахмед, Стърлинг Браун, Брайън Кранстън, Джон Туртуро и Кортни Ванс.

При актрисите в този раздел ще се състезават Брайс Далас Хауърд, Фелисити Хъфман, Одра Макдоналд, Сара Полсън и Кери Уошингтън.

С номинации за най-добър актьор в телевизионна драма са Стърлинг Браун, Питър Динклидж, Джон Литгоу, Рами Малек и Кевин Спейси. При актрисите в тази категория ще се състезават Мили Боби Браун, Клеър Фой,Танди Нютън, Уинона Райдър и Робин Райт.

Източник: БТА