Близо 600 цивилни са били убити в Алепо през ноември
Близо 600 цивилни са били убити в Алепо през ноември / БГНЕС, архив

Близо 600 цивилни са били убити в сирийския град Алепо по време на интензивните сражения през изминалия месец, предаде ДПА, като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека.

7800 цивилни напуснаха контролираните от опозицията райони на Алепо

В източната част на Алепо, върху която доскоро пълен контрол имаха бунтовниците, са загинали 463 мирни граждани, сред които 62 деца. В западните райони, които са под контрола на правителствените сили са били убити 130 цивилни, включително 40 деца.
В сраженията в Алепо са загинали още 532 бунтовници и 256 сирийски военни и бойци от проправителствени милиции. Над 4000 души са били ранени.

Битката за Алепо приключи, сирийските бунтовници се изтеглят от града

Животът на хиляди хора е в опасност в източната част на сирийския град Алепо, където се разразява хуманитарна катастрофа, предупреди днес Международният комитет на Червения кръст, цитиран от ДПА.

Децата на Алепо са с променена психика

"Призоваваме воюващите страни да се замислят за съдбата на цивилните, хванати в капан заради боевете. Нека направят всичко по силите си, за да опазят живота им", казва организацията в комюнике.

Джихадистите в Алепо ползвали цивилни за жив щит

Началникът на делегацията на Червеният кръст в Сирия Мариан Гасер отправи призив към проправителствените сили и бунтовниците да поставят човечността пред военните цели.
Сирийските правителствени войски и съюзените с тях милиции превзеха вчера почти цял Алепо, оставяйки на бунтовниците контрол върху едва три процента от анклава в града, който контролираха.

Източник: БТА