Георги Костов за трагедията в Хитрино: Не следва да бъдат изключвани никакви версии
Георги Костов за трагедията в Хитрино: Не следва да бъдат изключвани никакви версии / netinfo

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов е категоричен, че не е професионално, преди да са готови експертизите, някой да валидира вероятността на която и да е версия за трагедията в Хитово.

Държавата отпусна милиони за Хитрино, 26 сгради в селото са разрушени

"Не следва да бъдат изключвани никакви версии. Това съобщиха и от ВКП. В крайна сметка, тези въпроси тепърва предстои да бъдат изследвани и всеки да си получи заслуженото. Определено, за да има трагедия, бедствие от такъв мащаб, има и виновни, но не следва те да бъдат обявявани прибързано... Можем да гадаем.... Това, което се вижда, че цистерната, съдържанието на която е причинило всички материални опустошения, има отвор, който е видимо механичен - нека така да го кажем. Сега... какви точно хипотези има ... В крайна сметка всички видяхте кадрите и от дрон, и от телевизиите по места - вагоните са разпилени като кибритени клечки", коментира в Бургас главният секретар на МВР.

Той уточни, че в момента текат действията по обезопасяването на периметъра, така че в момента няма как да бъде отменено бедственото положение и хората да се завърнат по домовете си.

Експерт с още въпроси за трагедията в Хитрино

„Присъствието на хора, дори такива, които са ангажирани с тези действия по обезопасяването, трябва да бъде изключително редуцирано. Техният брой трябва да бъде минимален, тъй като те в момента рискуват живота си. Нашите служите - на пожарната, които са там - всички до един са доброволци и рискуват живота си доброволно", допълни той.

Синдикатът на пожарникарите: Нападките към огнеборците в Хитрино са обидни

Костов уточни, че в момента тече дейност по извозване на горивото, преточването му в цистерни на място, след което предстои да бъдат изведени самите вагони - цистерни. „Просто трябва време", обобщи Костов.

Други новини от Бургас