Според стрелочника в Хитрино влакът се е движел с над 100 км/ч
Според стрелочника в Хитрино влакът се е движел с над 100 км/ч / dariknews.bg

Стрелочникът на гарата в Хитрино заявил пред разследващите инцидента с взривилата се цистерна с газ, че при навлизането в гарата композицията се движела с висока скорост - около 110 км/ч. Това гласи все още непотвърдена информация на NOVA.

Мъжът е един от сериозно пострадалите при експлозията. Настанен е за лечение във Военноморската болница във Варна.

Влакови цистерни се взривиха в Хитрино, има загинали и ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Там се лекуват още една жена и няколко мъже. Състоянието им е тежко, но стабилно. Медиците обаче все още не се наемат да кажат има ли реална опасност за живота им.

Тримата машинисти на композицията, причинила огромната трагедия в шуменското село Хитрино, вече са разпитани. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Трагедия: Хитрино след взрива (ВИДЕО/СНИМКИ)

Показания е дал и управителят на фирмата, транспортирала пропан-бутан и пропилен в цистерните, част от които дерайлираха в събота сутрин.

Следователи са допуснати на местопроизшествието и от локомотива са иззети измервателните устройства и тахо шайбата. Продължават действията по оглед на местопроизшествието, включително и с помощта на дрон.

Трагедията в Хитрино през погледа на очевидците

Иззета е и документация, свързана с процеса по композирането на влака. Разпитват се и свидетели, които са участвали в тази дейност.

В създадената от главния прокурор организация за разследване на инцидента са се включили следователи от НСлС, експерт-криминалисти, съдебни медици, прокурори и следователи от Окръжната прокуратура в Бургас.

 

Източник: nova.bg